Ma 2018. 2. 17, szombat, Donát napja van. Telefon: 06 70 540 1062

Szélvédőjavítás

A szélvédőjavító ipar körülbelül huszonnégy éve működő iparág. Megtervezték a szélvédőjavítás kivitelezését, hogy elkerüljék a költséges szélvédőcserét. A javítás teljesen feleslegessé teszi a jövőbeni szélvédőcserét. A javítás 70-95 %-kal szebb lesz optikailag.

Általában a sérüléseket, repedést meg lehet javítani, ám vannak olyan felverődések, amit nem lehet eredményesen megjavítani. (Sok autótulajdonosnak már van tapasztalata a javításban.)

Nincs vesztenivalója annak az ügyfélnek, aki a javítás mellett dönt, és javítás alatt továbbreped a sérülése, mert ha nem javíttatná meg az üvegét, bármikor továbbrepedhet az úton a repedése. Ezért sokan mernek kockáztatni.

Mi történik, ha felcsapódik egy kő?

Két hibalehetőség, amit lehet javítani:
- Kőfelverődés: ez egy útszéli kőfelverődés, előfordul,
hogy egy tárgy üti be a szélvédőt.
- Repedés: mikor a karosszéria megcsavarodik, a járműkeretében
az üveg megfeszül és a repedés létrejön. Ezt már csak megállítani lehet. Olyan felpattanás, ami hegyes csillag alakú sérülést hoz létre, amiből több repedés keletkezhet.
- A felverődés fajtái | részletek

Mi történik akkor, ha a gépkocsi szélvédője megsérül?

Mikor egy dupla ragasztott üvegre felverődik a kő a két ragasztott üveg között, a felső-külső üvegen két kis hajszálrepedésen keresztül levegőbuborék jön létre. A felverődés közepén összezúzott üveg van.

Mikor az üveg külső rétege megtörik, a törés alkotta fény véletlen visszaverődését látjuk. Ez a sötét folt zavarja a vezetőt a vezetésben. A javító folyamat lényege, hogy teljesen feltöltse a légteret gyantával, az összes résbe, repedésbe belemenjen a ragasztó.

Miután óvatosan belepréseljük a gyantát a keletkezett résbe, a gyanta fénytani tulajdonsága miatt majdnem megegyezik a hiba előtti állapottal. Szinte láthatatlanul eltűnik. Ez a gyanta a teljes száradás után szerkezetileg ellenálló lesz a további felverődések ellen.
Minimális üveghiány látható, ami kipattant a felverődés pillanatában. Néha a szélvédő belső oldalán lehet látni a sérülés körgyűrűjét. Ez a műgyanta beágyazódásának eredménye.Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió